U Gradačcu euforija pred Slaviju
Detalj sa prvog susreta Zvijezde i Slavije u Gradačcu...

17. kolo Premijer lige

U Gradačcu euforija pred Slaviju

Edmir Škorić

Nakon velike pobjede u Mostaru protiv Zrinjskog, Zvijezda u subotu na Banja Ilidži dočekuje Slaviju, izravnog konkurenta u borbi za opstanak.

Velika euforija vlada u Gradačcu ovih dana, a razlog tome je svakako neočekivana pobjeda u Mostaru protiv Zrinjskog. Prva je to gostujuća pobjeda Zvijezde od ulaska u Premijer ligu BiH. Podsjetimo, gol odluke postigao je Srđan Savić u 27. minuti, ali je jedan od junaka sigurno golman Elvis Karić, čija je mreža ostala netaknuta svih 90 minuta.

Upravo Karić je na toj utakmici zaradio javnu opomenu i propušta prvi proljetni susret na domaćem terenu pred svojim navijačima. No, svi ostali igrači su spremni, a trener Zoran Ćurguz će između stativa najvjerovatnije postaviti Oštrakovića, koji je stigao u zimskom prelaznom roku. Od ponedjeljka sa ostatkom Zvijezdinog tima trenira i Ilija Prodanović, bivši štoper tuzlanske Slobode koji je potpisao za gradačkog premijerligaša.

Prodanović će konkurirati na mjestu štopera, no teško je očekivati da će se struka "kockati" sa igračem koji je tri mjeseca bio bez kluba, a tandem Vasilić - Jusić je, što se vidjelo i Pod Bijelim Brijegom, jako dobro uigran. Struci je na raspolaganju i Milan Kovačević, napadač koji je zimus stigao, ali protiv Zrinjskog nije imao pravo nastupa zbog kartona koje je ponio iz Srbije.

Zvijezdini navijači više od tri mjeseca nisu imali priliku na Banja Ilidži bodriti svoje igrače, pa se u subotu očekuje veliki broj gledalaca, unatoč snijegu koji neprestano pada ovih dana u gradu Zmaja od Bosne.

U prošloj sezoni Zvijezda je kao domaćin savladala Slaviju sa 2:1, dok je ranije u istoj sezoni Slavija u Istočnom Sarajeva slavila također rezultatom 2:1. U jesenjem dijelu sezone Gradačačani su kao gost poraženi sa 2:0 kod Slavije, pa je ovo svakako prilka za osvetu. Zmajevi sa 21 osvojenim bodom se nalaze na dvanaestoj poziciji, dok Slavija ima bod manje na trinaestom mjestu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.