U Gradačcu razmišljaju samo o pobjedi

Na Banja Ilidži gostuje Olimpik

U Gradačcu razmišljaju samo o pobjedi

Edmir Škorić

Ekipi Zvijezde nikako da krene, za pobjedu ne znaju još od trećeg kola kada su trijumfovali na svom stadionu protiv FK Željezničara. Stoga se u Gradačcu svi nadaju pobjedi nad Olimpikom, te konačnom povratku na pravi kolosijek.

U gradu Zmaja od Bosne poslije šest bodova iz tri kola očekivali su visoke domete, oni najveći optimisti u klubu potajno su razmišljali i o Evropi, unatoč činjenici da su klub ljetos napustili neki ključni igrač. Potom je uslijedila crna serija, početa porazom u Prijedoru od Rudara (3:0). Kantonalni derbi u Tuzli pripao je Slobodi (1:0), a onda veliki šok navijačima i poraz od komšijske Modriče u 7. kolu. Da stvari ne idu svojim tokom pokazao je i remi na Banja Ilidži s Borcem iz Banja Luke, te onaj neugodni poraz u Vrapčićima od Veleža (4:0).

Upravo u tom susretu na klupi Zvijezde debitovao je trener Amir Durgotović, a strateg Gradačačana jasno je dao na znanje da, ukoliko klub i protiv Olimpika doživi poraz, napušta kormilo.

"Olimpik je ekipa koja je na momente opasna, zavisi koliko im mi dozvolimo da igraju.A, mislim da smo mi dovoljno pali i da je ova pobjeda velika prilika da se vratimo na pravi put. Da vratimo samopouzdanje našoj igri i našim navijačima koji su već počeli da negoduju. Pobjeda je za nas biti ili ne biti, dobio sam mandat od Uprave kluba na dva kola, obećao sam tri boda iz te dvije utakmice. U protivnome, napuštam klub, ne bih kasnije da ja budem krivac u slučaju ispadanja u niži rang. Ako bi pobijedili, onda nam ostaje 14 dana da se pripremi ekipa i nešto više napravi", kazao je Durgutović za Radio Gradačac.

"Najbitnije je da pobijedimo ovu utakmicu i ni o čemu drugom ne smijemo razmišljati. Imamo puno novina, dosta planova, no ovo nam je sada najbitnija utakmica i od nje sve zavisi", završio je "coach" Zmajeva.

Na Banja Ilidžu dolazi "ranjeni lav", Olimpik je u posljednjem susretu na Grbavici poražen od Širokog Brijega, pa će Vlatko Glavaš sa svojim izabranicima tražiti popravni upravo u Gradačcu. Domaći i ovaj put igraju bez povrijeđenog mladog golgetera Vedada Omeragića, dok navijači mogu biti sretni što se na gol vraća Elvis Karić, te iskusni kapiten Hamzić koji je propustio utakmicu u Mostaru zbog crvenog kartona.

Durgutović je uigravao ekipu u srijedu na prijateljskom susretu sa Borcem iz Šamca, dao je priliku svim igračima, osim onih standardnih koji su meč popratili sa tribina Banja Ilidže.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.