U Gradačcu stvari dosta jasnije

Nije sve tako crno

U Gradačcu stvari dosta jasnije

Edmir Škorić

Premijerligaša iz Gradačca sutra čeka prva prava pripremna utakmica. Na stadionu Banja Ilidža Zvijezda će ugostiti ekipu Sarajeva, što će, vjerujemo, biti jedan dobar spektakl i uvertira pred sami početak prvenstva.

Izgleda da su u Gradačcu složili sastav za nadolazeće prvenstvo. Po posljednjim informacijama iz grada Zmaja od Bosne, u klub je došlo pet novih pojačanja. Jedno od prvih pojačanja kluba je omaleni Dragiša Lazić, inače krilni ofanzivni igrač koji je stigao iz FK Slavije.

Naime, od naredne sezone dres Zvijezde nosit će i odbrambeni igrač Denis Krajišnik, koji je pristigao iz NK Žepča. Vezni red bit će jači za dvojac iz FK Željezničara: Moussa Diabang, te Samir Haznadar. Napad je popunio Edin Genjac, igrač koji je ranije nastupao za Podgrmeč iz Sanskog Mosta. Mladi Denis Paras je napustio Radnik iz Hadžića i priključio se pripremama Zvijezde. Ovaj momak ispao je iz konkurencije za odlazak u Češku ili Slovačku. Igra na poziciji centralnog veznog.

Osim nabrojanih, u klubu se nalazi i nekoliko mladih igrača koji su još uvijek na probi. Zapažen je i jedan mlađi igrač koji je stigao iz Slovenije, inače trenirao je na jučerašnjem treningu sa ostatkom tima. A što se odlazaka tiče, čini se da će napadač Damir Smajlović ostati u klubu, nakon što je propao njegov transfer u Azerbejdžan. Za sada, Delić je na probi u, nama, nepoznatom klubu, a Kodri i Ćorić su, navodno, u mostarskom Veležu. Alimanović se skrasio u Zadru, Husić u Slobodi, Babić je dobio slobodne papire i nije poznat njegov novi angažman, a Matić se oprostio od fudbalske karijere. Na jučerašnjem treningu pojavio se i Velibor Vasilić, što znači da neće preći u Sturm iz Graza. Dakle, čini se da stvari u Gradačcu i ne idu tako lošim tokom, kako se to predpostavljalo na početku ljeta.

Sutra od 18 sati na stadionu Banja Ilidža snage će odmjeriti NK Zvijezda i FK Sarajevo. Bordo tim se već neko vrijeme priprema u Odžaku, nedaleko od Gradačca.

OTIŠLI: Dragan Matić (kraj karijere), Ivica Babić (?), Alimanović (Zadar), Kodro i Ćorić (Velež), Delić (za sada na probi), Husić (FK Sloboda).
DOŠLI: Edin Genjac (Podgrmeč), Denis Krajišnik (Žepče), Moussa Diabang i Samir Haznadar (FK Željezničar), Denis Paras (Radnik Hadžići).

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.