U kantonalnoj ligi se odgađa, a premijerligaši su igrali i na gorim terenima

Apsurdno, zar ne?

U kantonalnoj ligi se odgađa, a premijerligaši su igrali i na gorim terenima

Edmir Škorić

Susret na Izačiću u okviru 10. kola Kantonalne lig NS USK između Borca i Omladinca 75 odgođen je zbog teških vremenskih uslova za igru.

I dok su se u Premijer ligi BiH susreti igrali i po lošijim terenima, a za primjer možemo uzeti susrete u Banjoj Luci između Borca i Zrinkskog, te u Krupi između domaće ekipe i Širokog, na stadionima u nižim ligama se donose odluke o odgađanju.

Zbog neuslovnog terena susret Borca i Omladinca nije odigran danas, pa na neki način ovo može da bude i putokaz ljudima koji rade u Premijer ligi BiH.

Jednostavno, ako se nema uslova, ne treba na silu ni igrati, jer može da dođe do ozbiljnih povreda, a i u takvim okolnostima igrači teško uspijevaju da pokažu svoje prave vrijednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi