U karijeri je mogao mnogo, ali mu je nedostajalo nafake: Tužni transfer Rossija
Rossi je karijeru počeo u Parmi odakle je prešao u Manchester United. U to vrijeme je bio velika nada evropskog fudbala, ali...

Nekada velika nada Manchester Uniteda

U karijeri je mogao mnogo, ali mu je nedostajalo nafake: Tužni transfer Rossija

Nekadašnji napadač reprezentacije Italije i član brojnih italijanskih prvoligaša Giuseppe Rossi dotakao je samo dno fudbalske karijere.

On danas ima 31 godinu, a prije nekih 10-ak godina je važio za jednog od najvećih talenata u svijetu fudbala. Ipak, silne povrede koljena i pet teških operacija bukvalno su uništile njegovu karijeru i danas je na pragu možemo slobodno reći pomalo tužnog transfera.

Naime, italijanski mediji prenose kako bi Rossi uskoro mogao postati član ekipe Juve Stabia, koja se takmiči u trećem razredu italijanskog fudbala. Navodno je ovaj tim Rossiju ponudio ugovor na šest mjeseci sa mogućnošću produžetka ukoliko se ekipa plasira u viši rang takmičenja na kraju sezone.

Podsjetimo, Rossi je nekada bio član Manchestrer Uniteda, Newcastlea, Villarreala, Fiorentine, Levantea, a posljednji klub u dosadašnjem dijelu karijere bila mu je Genova. Za reprezentaciju je odigrao 30 utakmica, ali samo tri od 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi