"U Kini sam mogao zaraditi ogroman novac, ali pored Rome jedini klub gdje mogu igrati je Boca"

Italijan uživa u Argentini

"U Kini sam mogao zaraditi ogroman novac, ali pored Rome jedini klub gdje mogu igrati je Boca"

E. Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Daniele De Rossi prije nekoliko sedmica potpisao je za Bocu Juniors.

De Rossi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Rome, ali nakon što na kraju prošle sezone nije dobio novi ugovor odlučio je da karijeru nastavi u dalekoj Argentini i to u dresu Boce Juniors.

Ovaj 36-godišnji veznjak iznenadio je sve odlukom da ode u Bocu jer je imao nekoliko drugih ponuda iz Evrope i Kine. No, on je priznao da je slušao svoje srce i zbog toga odabrao odlazak u legendarni argentinski klub.

"Ovo su bile itekako uzbudljive tri sedmice. Veoma sam sretan što sam dočekan na nezaboravan način. Igrati na La Bomboneri je bilo magično i ispunjenje sna. Boca je uvijek bila jedini klub u kojem mogu igrati nakon Rome", rekao je De Rossi i dodao.

"Imao sam ponudu iz Kine gdje bih zaradio dosta novca, ali onda sam pitao sebe šta zaista želim. Želim da budem sretan i uzbuđen kada izađem na teren i jedino mjesto pored Rome gdje je to moguće je Boca Juniors".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti