U kojim klubovima igra najviše stranih igrača?

U kojim klubovima igra najviše stranih igrača?

FK Drina Zvornik (12 stranih igrača)

A. Haznadarević

Prijedlog Komiteta za takmičenje Fudbalskog/nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prema kojem bi se ograničio broj stranaca u zapisniku utakmica na četiri umjesto dosadašnjih šest, ukoliko zaista bude prihvaćen, mogao bi brojne klubove BH Telecom Premijer lige dovesti u neugodan položaj. Možda i najzanimljivije je to što bi se tako na udaru našli kako i klubovi iz vrha, tako  ioni sa dna tabele, koji također imaju značajan dio igrača sa stranim pasošima.

Jedva izboreni opstanak u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine, sastav zvorničke Drine je bio najvećim dijelom oslonjen na igrače koji dolaze van zemlje i koji su razvijeni daleko od lokalnih omladinskih pogona. Čak 12 stranaca nosilo je dres Drine u protekloj sezoni.

Darko Bošković (Srbija)

Rođen u Somboru, u Srbiji, član je Drine od početka ove godine. U Premijer ligi odigrao 12 utakmica. 

Vladan Milošević (Srbija/Švicarska)

Rođen u Bellinzoni u Švicarskoj. Za Drinu nastupa od ove godine, a u Premijer ligi je odigrao 13 utakmica.

Ki Hyun Lee (Južna Koreja)

Jedini Koreanac u BH Telecom Premijer ligi, od 2015. godine je dio sastava Drine. U Premijer ligi je upisao samo jedan nastup.

Nemanja Milenković (Srbija)

Rođen u Beogradu, u ekipi je od feburara ove godine. Odigrao tri utakmice u Premijer ligi i nije se upisivao u listu strijelaca. 

Dejan Blagojević (Srbija)

Rođen u Vlasotincama. Jedan je u nizu igrača koji su u tim stigli početkom ove godine. Igra u odbrani, a u Premijer ligi je upisao 11 nastupa.

Goran Čokorilo (Srbija)

Rođen u Beogradu. Član je Drine od ove godine, a u bh. Premijer ligi igra od prošle godine kada je stigao u redove Leotara. Nije upisao nastup u Premijer ligi u protekloj sezoni.

Slavko Ćulibrk (Srbija)

U Premijer ligi u protekloj sezoni odigrao 15 utakmica. U Drinu je stigao iz Voždovca, a nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Damir Memović (Srbija)

U redove ekipe iz Zvornika stigao početkom protekle sezone. Igra u zadnjem redu, a u 23 utakmice u Premijer ligi postigao je dva pogotka i to oba protiv Zvijezde, jedan u proljetnom, a jedan u jesenjem dijelu šampionata.

Miloš Filipović (Srbija)

U Drinu stigao iz BSK Borče. Daleko najbolji fudbaler kluba iz Zvornika. U protekloj premijerligaškoj sezoni odigrao 24 utakmice i postigao devet pogodaka.

Filip Kostić (Srbija)

Mladi 22-godišnji napadač je u Zvornik stigao iz Mladosti iz Velike Obarske. Za Drinu nastupao u prvom dijelu protekle sezone. Skupio je 15 nastupa i postigao je tri pogotka.

Aleksandar Kikić (Srbija)

Iskusni 32-godišnji veznjak u Drinu je stigao iz Čelika. Veoma važan igrač u timu iz Zvornika za koji je u Premijer ligi u protekloj sezoni odigrao 27 utakmica.

Nenad Nedeljković (Srbija)

Iskusni 28-godišnji napadač u Drinu je stigao iz novosadskog Proletera. Odigrao je u Premijer ligi 12 utakmica i postigao je dva pogotka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.