U Leedsu sami sebi smanjili plaću
EPA

Klub na prvom mjestu

U Leedsu sami sebi smanjili plaću

Fudbaleri i stručni štab Leeds Uniteda odlučili su uslijed problema s koronavirusom sami sebi da smanje plaću.

Pandemija koronavirusa otežala je funkcionisanje skoro svim klubovima u svijetu. Prihodi od ulaznica i reklama preko noći su nestali i jedini način da se osigura normalno funkcionisanje je da igrači pristanu na smanjenje plata, a to su sad uradili i u Leeds Unitedu.

Iako u nekim kolektivima takvi prijedlozi nailaze na otpor, u ovom engleskom drugoligašu igrači i stručni štab su plaću srezali - sami.

"Moji igrači su pokazali nevjerovatan osjećaj jedinstva i zajedništva. Marcelu Bielsi, njegovim saradnicima i igračima hvala jer su na prvo mjesto stavili cjelokupan tim", rekao je, između ostalog, direktor kluba Victor Orta.

Pod Bielsinim vodstvom Leeds United je inače trenutno na prvom mjestu u Championshipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije