U Leotaru optimisti: Željezničar gubi na Policama

Trebinjcima treba pobjeda za opstanak

U Leotaru optimisti: Željezničar gubi na Policama

Edmir Škorić

Serijom loših rezultata i poraza fudbaleri Leotara su sebe doveli u težak položaj, pa u srijedu na Policama moraju da urade ono što niko ovog proljeća nije uspio, da pobijede Željezničar.

Novi prvak želi da polusezonu završi bez poraza, ali u Hercegovini ih čeka težak susret.

"Mi jednostavno izbora nemamo i moramo da pobijedimo, jer nam samo tri boda garantiraju opstanak. Svjesni su toga svi moji igrači i zato ćemo u srijedu svim silama da krenemo naprijed i želimo da pobijedimo velikog rivala", rekao je trener Sredojević.

Prema nekim računicama Leotaru bi za opstanka bio dovoljan i jedan bod i to pod uslovom da Velež u Mostaru pobijedi momčad GOŠK–a.

"Nas te kalkulacije ne zanimaju. Mi znamo da nas tri boda ostavljaju u Premijer ligi i sve ćemo učiniti da ih osvojimo", dodao je Sredojević.

Igor Aničić je ove polusezone ključan igrač, jer je svojim pogotcima Leotaru donio nekoliko važnih pobjeda.

"Željezničar moramo da pobijedimo ako želimo da i naredne sezone igramo u Premijer ligi. Bit će teško, jer dolazi nam u goste najbolja momčad ove sezone u Premijer ligi. Zato i nama motiv ne smije da nedostaje. Igraćemo junački i hrabro na terenu i zato smatram da ćemo pobijediti, kazao je Aničić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.