U Liverpoolu strahuju od Pjanića
Miralem Pjanić

Lyon gostuje na Anfieldu

U Liverpoolu strahuju od Pjanića

Britanski mediji, koji najavljuju utakmicu Lige prvaka u utorak između Liverpoola i Lyona, u prvi plan ističu reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića, kao najveću opasnost po gol Claudia Reine.

Nakon što je Liverpool poražen u Firenzi, kada je još jedan mladić, Crnogorac Stevan Jovetić, srušio Redse, na Anfieldu se pribojavaju još jednog mladog fudbalera.

“Bosanski tinejdžer postigao je treći pogodak u gostujućoj pobjedi 4:0 Lyona protiv Debrecena i to iz slobodnog udarca koji je uvjerio Lyonove navijače da njihov najpopularniji prošlih sezona, Brazilac Juninho Pernambucano, ima prirodnog nasljednika”, navodi engleski The Times.

“Pjanić je jedan od razloga zbog kojega se Bosna i Hercegovina po prvi puta nalazi na pragu Svjetskog prvenstva. On diriguje i Lyonovim napadima, a to čini nevjerovatnom mirnoćom za jednog 19-godišnjaka”, dodaje se u tekstu pod naslovom “Pjanić daje Liverpoolu razlog za strah”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.