U Madridu dva penala i remi

Primera, 9. kolo

U Madridu dva penala i remi

Edmir Škorić

U nedjelju je na programu šest susreta 9. kola španske Primere, a već su završena četiri ogleda.

Prva nedjeljna utakmica odigrana je još u podne, na Benito Villamarinu u Sevillu. Betisovi nogometaši razočarali su svojih 36.000 navijača i uvezali četiri poraza u Španiji, dok je Rayo Vallecano prekinuo negativan niz od četiri utakmice bez pobjede.

Gosti su do trijumfa stigli u posljednjih desetak minuta. Bangoura je pogodio u 80. minuti, a u finišu je tačku na 'i' postavio Koke udarcem sa 11 metara.

Osasuna je došla do važne pobjede, kojom su se odmakli iz donjeg dijela tabele, nad Real Zaragozom. Raul Garcia je u 18. načeo mrežu gostiju, potom je Nino u 27. minuti na asistenciju danas raspoloženog Garcije povisio na 2:0, a sve je bilo riješeno tri minute kasniej, kada je Javad Nekounam postavio konačnih 3:0 u korist Pamplonaca.

Dva susreta završena su bez pobjednika. Golova nije bilo u duelu Real Sociedada i Getafea, dok je u najzanimljivijoj utakmici, odigranoj u Madridu na Vicente Calderonu, Atletico odigrao 1:1 sa Mallorcom.

Oba gola postignuta su iz penala. U 2. minuti jedan centaršut Fernanda Tissonea u svom šesnaestercu rukom je blokirao Silvio, te tako dao priliku gostima da stignu u rano vodstvo. Izraelac Tomer Hemed je pogodio mrežu Thibauta Courtoisa. Madrižani su poravnali rezultat u 43. minuti. Ramis je odgurnuo Falcaa, zaradio javnu opomenu i poklonio mat-poziciju za kolumbijskog napadača. Falcao, naravnO, ovakve poklone ne odbija. Završeno je rezultatom 1:1.

Primera, 9. kolo:

Betis - Rayo Vallecano 0:2 (Bangoura 80, Koke 89 - penal)
Real Sociedad - Getafe 0:0
Atletico Madrid - Mallorca 1:1 (Falcao 43 - penal/ Hemad 2 - penal)
Osasuna - Zaragoza 3:0 (Garcia 18, Nino 27, Nekounam 30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti