U Madridu sudar velikana

Liga prvaka, osmina finala

U Madridu sudar velikana

Jedan od dva evropska fudbalska velikana, Real Madrid i Liverpool, završiće nastup u ovogodišnjoj Ligi prvaka već u osmini finala. Voljom žrijeba, pomenuta dva kluba će se sastati upravo u ovoj rundi takmičenja sa jednakim šansama za četvrtfinale.

Real je u usponu forme o čemu svjedoče rezultati u Primeri. Za Liverpool se to baš i ne može kazati, ali je činjenica da mladići Rafe Beniteza u Evropi igraju  bolje i sigurnije.

Real nije postigao gol u tri od pet posljednjih domaćih utakmica protiv engleskih klubova, zadnji gost bio je Arsenal koji je slavio sa 1:0 (Henry) u istoj fazi prije tri sezone. No, ni Liverpool se ne može pohvaliti uspjesima u meču sa španskim ekipama. Od pobjede u finalu Lige prvaka 1981. godine baš nad Realom, «Redsi» su protiv Španaca odigrali 28 utakmica i slavili u samo šest susreta.

Još jedan duel osmine finala privlači veliku pažnju. Chelsea sa novim trenerom Guusom Hiddinkom ugostiće slavni Juventus. «Plavci» su neporažen u posljednjih 15 utakmica Lige prvaka na svom terenu, a u 14 od 20 na «Stamford Bridgeu» nisu primili gol. Tradicija ide na ruku Chelseu jer Juventus u Engleskoj ima slab učinak. Izgubio je posljednjih pet utakmica, svih pet u Ligi prvaka.

U preostala dva meča današnjeg programa snage će odmjeriti Villareal - Panathinaikos, te Sporting i Bayern. Blagu prednost u prvom duelu treba dati «žutoj podmornici», a u drugom njemačkom velikanu koji je izgubio samo jednu od 20 utakmica protiv portugalskih klubova.

Parovi
Chelsea - Juventus, Villarreal - Panathinaikos, Sporting - Bayern, Real Madrid - Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.