U Marseille stigla dva nova igrača
Diawara pojačanje francuskog Marseillea

Francuzi se pojačavaju

U Marseille stigla dva nova igrača

Edmir Škorić

Francuski Olympique Marseille jači je za dva noga igrača. Naime, klub sa Veledromea potvrdio je dolazak Edouarda Cissea iz Bešiktaša, te Soleymane Diaware iz prošlogodišnjeg prvaka Francuske Bordeauxa. Oba igrača pomoći će Marseillu u Ligi prvaka.

Edouardo Cisse je stigao iz Turske u drugi po redu najveći grad Francuske, sa namjerom da timu Erica Geretsa donese svežinu u srednji red. Ima 31 godinu, a iz Bešiktaša stiže kao slobodan igrač kojem je istekao tamošnji ugovor. Ranije je nastupao za Rennes, Monaco i West Ham.

Senegalski branič Diawara ima 30 godina i jedan je od ključnih igrača za prošlogodišnji Bordeauxov, sasvim neočekivani, naslov prvaka Francuske. Prošle sezone odigrao je skoro sve, tek dvije utakmice bio je van stroja. Prije dvije godine stigao je u Bordeaux iz Charltona, a pod palicom Laurenta Blanca odigrao je ukupno 64 vrhunske utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.