U martu možda i protiv Saudijske Arabije

Još uvijek ne znamo ime protivnika

U martu možda i protiv Saudijske Arabije

Adnan Beganović

Selektor našeg fudbalskog nacionalnog tima Safet Sušić u petak i subotu gledao je utakmice Bayerna i Hoffenheima te Stuttgarta i Wolfsburga u kojima su klubovi naših reprezentativaca poraženi.

Sušić je u razgovoru za Dnevni avaz rekao da se nije susreo sa reprezentativcima, no da to nije ni toliko bitno, a najviše su ga interesovali nastupi naših "veznjaka" Sejada Salihovića i Zvjezdana Misimovića.

"Ibišević i Džeko su klasični napadači, dok me interesovalo da vidim gdje Salihović i Misimović igraju u svojim klubovima i gdje bi još mogli igrati. Salihović je igrao u sredini terena kao zadnji vezni. Nisam ga zamišljao u toj ulozi, i u reprezentaciji ga neću koristiti na tom mjestu. Više ga zamišljam ofanzivno na lijevoj strani.Misimović je odigrao solidno. Dosta se kretao i vidi se da odskače kvalitetom od saigrača u veznom redu", rekao je Sušić za Dnevni avaz i dodao:

"Ibiševiću nije bilo lako između Demikelisa i Van Bujtena. Pokazao je da se radi o sjajnom igraču. Imao je dva klasna udarca i lako se moglo završiti da jedna od tih lopti pogodi gol. Džeko je igrao vrlo dobro. Pokazao je da je prerastao Wolfsburg. Šteta je što već nije prešao u neki veliki klub, gdje bi se nastavio razvijat."

Nakon posjete Njemačkoj selektor BiH će u srijedu gledati susret između Lensa i Montpelliera, a 30. januara Sušić će prisustvovati utakmici Lyona i PSG-a.

Fudbalska reprezentacija BiH u martu će igrati prijateljsku utakmicu, no do sada se još uvijek ne zna ime našeg protivnika. Konkretnu ponudu na adresu našeg Fudbalskog saveza poslala je Saudijska Arabija, koja je ponudila 90.000 eura za gostovanje našeg A i mladog tima 3. marta.

Sušić je naglasio da se u principu protivi putovanjima na drugi kontinent, no isto tako je rekao da ukoliko ne nađemo drugog protivnika da onda postoji mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju, ali da je to posljednja opcija i to samo iz financijskih razloga kako bi se pomoglo Savezu. Također je naglasio da bi u eventualnim susretima sa Saudijskom Arabijom koristio one igrače koje manje poznaje, dok bi većinu prvotimaca oslobodio te obaveze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.