U Metallegheu optimisti pred duel protiv Mladosti

"Poraz od Krupe nije poremetio naše planove"

U Metallegheu optimisti pred duel protiv Mladosti

Samir Mlaćo

U okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige, Metalleghe BSI u nedjelju gostuje u Doboju kod Kaknja ekipi Mladosti.

Nakon uvodne pobjede u Zenici i poraza od Krupe, nogometaše Metalleghea očekuju dva gostovanja u četiri dana, prvo u Kaknju pa zatim u Vitezu. Prvo iskušenje je nedjeljni duel protiv Mladosti u Kaknju gdje će Kraljevi pokušati doći do povoljnog rezultata.

- "U prvom kolu imali smo i sportske sreće dok je u drugom ona bila na strani Krupe. Zadovoljni smo saldom od tri boda iz prva dva meča, a ako i u naredna dva meča ostvarimo isti učinak, start bi mogli ocijeniti izuzetno uspješnim. Ekipa Mladosti je pokazala da je čvrsta i iskusna ekipa i pred nama je jedan neizvjestan i težak meč,“ istakao je na press konferenciji  Siniša Dujaković, desni bočni Kraljeva.

 

- "Poraz od Krupe nije poremetio naše planove i atmosferu u ekipi. Vrijedno smo trenirali proteklih dana i imamo vjeru u sebe i svoju kvalitetu. Obećavamo da će ko god bude igrao, dati posljednji atom snage,“ dodao je iskusni stoper Toni Pezo.

Inače, redove Kraljeva napustili su stoper Faris Fejzić i lijevi bočni Admir Goloman, koji su otišli na posudbu u NK Travnik. Trener Nermin Bašić na raspolaganju ima sve nogometaše.

- "Gledao sam Mladost u nekoliko navrata, to je kvalitetna ekipa koja je iskusnija od nas za jednu sezonu igranja u Premijer ligi. Svjesni smo da domaćin želi doći do prve prvenstvene pobjede, ali i mi imamo svoje planove. U Kakanj idemo da igramo nogomet, da taktičke zamisli sa treninga pretočimo u djela i obradujemo svoje navijače,“ istakao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Mladost – Metalleghe BSI igra se u nedjelju od 17 sati i posljednji je duel u ovom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti