U Metallegheu optimizam: Vjerujemo u povoljan rezultat

Pred duel sa Širokim Brijegom

U Metallegheu optimizam: Vjerujemo u povoljan rezultat

S. Mlaćo

Utakmicom protiv Širokog Brijega Metalleghe BSI će otvoriti nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Ovaj duel odigraće se u Banja Luci u subotu sa početkom u 14:30 satu. Kraljevi su u četvrtak odradili i trening na Gradskom stadionu u Banja Luci kako bi osjetili travnjak Borčevog stadiona.

"Iza nas su pripreme u kojima smo radili dobro i predano. Pripremni mečevi su pokazali da možemo sa optimizmom ući u borbu za opstanak koja je pred nama. Široki je kvalitetna ekipa, imaju nekolicinu izvrsnih pojedinaca koji mogu zadati glavobolje svakoj ekipi. No, i mi posjedujemo kvalitetu koja nam pruža nadu da u subotnjem duelu ostvarimo povoljan rezultat,“ istakao je Mate Neretljak, trener Metalleghe BSI.

U utorak je Metalleghe BSI odigrao trening utakmicu u Ključu gdje je savladao istoimenog drugoligaša sa 6:1.

"U prošlom duelu u Širokom smo poraženi, ali smo igrali dobro i imali svoje prilike. Realizacija nam je zakazala pa se nadam da će ovaj put naši napadači biti konkretniji,“ naglasio je vratar Nevres Fejzić.

Za utakmicu protiv Širokog Brijega Jajčanima konkurišu svi nogometaši osim Nemanje Asanovića za kojeg nije okončana sva potrebna papirologija za registraciju. Svoj debi očekuje Ante Sarić koji je u Jajce stigao iz Rumunije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poznajemo ekipu Širokog, znamo njihove vrline i mane i nadam se da ćemo mi imati više razloga za sreću nakon 90 minuta,“ kazuje Sarić.

Vjerovatni sastav NK Metalleghe BSI za subotnji meč: Fejzić, Jozić, Sarić, Jovanović, Rašić, Zeba, Karađuz, Kovač, Smajić, Durak, Aletić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi