U Milanu se nadaju reprizi 2007. godine

Rossoneri igraju s Unitedom

U Milanu se nadaju reprizi 2007. godine

Edmir Škorić

Milan nije prošao najbolje u žrijebu koji je danas održan u švicarskom Nyonu. Naime, Rossoneri će svoje mjesto u četvrtfinalu tražiti protiv engleskog Manchester Uniteda.

Iako je u ovim trenutcima Manchester United favorit nad Milanom, direktor Milana Umberto Gandini nada se prolazu te reprizi polufinala Lige prvaka iz 2007. godine.

"Spremni smo za Manchester United. Osvojili su svoju skupinu i vrlo su jaka momčad. Prošle sezone ih je u finalu zaustavila tek Barcelona. Igraju odličan nogomet", pun je hvale bio direktor Milana prema Vragovima.

"To će vratiti sjećanja iz polufinala 2007. godine kada smo odigrali savršenu uzvratnu utakmicu i nadam se da će se historija ponoviti. U svakom slučaju, spremni smo za dvoboj sa Unitedom."

Gandini je svjestan snage protivnika, pa je odmah upozorio na najveću opasnost koja će prijetiti Rossonerima.

"Moramo biti oprezni i dobro motriti na igrače kao što su Rooney, Rio Ferdinand, Ryan Giggs...", završio je Gandini.

Prva utakmica igrat će se na San Siru, dok će sedam dana nakon toga uzvratni meč biti odigran na Old Traffordu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.