U mjesnoj zajednici spremaju spektakl za FK Sarajevo: "Oni vrijede deset miliona..."

Susret se igra pod reflektorima na stadionu Čolopek

U mjesnoj zajednici spremaju spektakl za FK Sarajevo: "Oni vrijede deset miliona..."

S. Mlaćo

U Mjesnu zajednicu Kaćuni u Općini Busovača u nedjelju dolazi prvak naše zemlje FK Sarajevo. Svi su na nogama u ovom mjestu, svi žele doći na događaj koji će sigurno biti veliki spektakl za ovo malo mjesto, ali ljudi koji vole svoj kraj i koji čine sve da iz dana u dan izgleda ljepši.

Tako je lokalni klub, inače prvak Kantonalne lige SBK/KSB, dobio i reflektore, te će nedjeljni meč biti odigran u 20 sati.

Na stadionu Čolopek vrijedno rade prvi čovjek kluba Enes Mekić, te sekretar Nijaz Arnat. Žele se pokazati kao pravi domaćini i da im 'srce bude na mjestu'.

"U Kaćunima gostuje ekipa koja vrijedi oko 10 miliona eura. Najskuplji igrač bordo kluba je reprezentativni golman Vladan Kovačević, najbolji strijelac kluba je Mersudin Ahmetović, a kapiten ekipe je reprezentativac Makedonije Krste Velkoski.
Ovu ekipu sa klupe predvodi bivši selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović", istakli su iz ovog kluba uz poziv svim ljubiteljima nogometa da dođu u nedjelju na stadion Čolopek.

Kaćuni su u nedjelju savladali  u prijateljskom meču NK Omladinac 5:2, te najavljuju da će i bordo timu biti tvrd orah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podršku FK Kaćuni te vrijednim čelnicima ovog kluba pružio je i Nogometni savez SBK/SBK, te se svi nadaju pravom nogometnom spektaklu u nedjelju.

Ovaj kraj svakako je to i zaslužio, pogotovo vrijedni domaćini koji su tokom pandemije koronavirusa 'zasukali' rukave i odradili veliki dio posla na stadionu. Dolazak bordo tima i meč pod reflektorima je šlag na tortu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Ma zvali bi oni Zelju,nego znaju da Zeljo nema para za bus da dođe
16 5
Rajvosa2019
Naravno sampione trebaju docekati sa crvenim tepihom - mi smo za njih Real Madrid
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi