U Mostaru se lakše diše, ima li Dudić dobitni recept i za lidera?

Očekuju se pune tribine i vatrena atmosfera u srijedu

U Mostaru se lakše diše, ima li Dudić dobitni recept i za lidera?

S. Mlaćo

Velež je jučer u Ugljeviku došao do prve gostujuće pobjede ove sezone.

Rođeni su savladali Zvijezdu 09 2:1, a da su bili prisebniji i skoncentrisaniji ofanzivci tima iz Mostara, pobjeda je na kraju mogla biti i ubjedljivija.

Feđa Dudić je jasno isticao važnost meča u Ugljeviku, svjestan da bi eventualna 'trica' za njegov tim značila mnogo više od same pobjede.

Zvijezda 09 je ostala na dnu, a Rođeni dobili samopouzdanje koje može biti ključno u narednim veoma bitnim utakmicama do odlaska na novu reprezentantivnu pauzu.

Velež je prije dolaska Dudića na svom kontu imao tužnu 'nulu' kada je bodovni saldo u pitanju, a sada je situacija mnogo bolja. Kako na tabeli, tako u svlačionici, ali među armijom navijačima...

Dudić je jasno isticao da vjeruje u trenutni kadar, te da želi samo rad i predanost poslu, koji će, kako kaže sigurno donijeti i rezultate. I to se i pokazalo. Mladi stručnjak 'pokupio' je simpatije navijača Veleža koji su nakon lošeg starta sezone i odlaska Ibre Rahimića polako gubili vjeru u ekipu.

Za Rođene nema odmora. Već u srijedu u Mostar stiže lider FK Tuzla City. Brandao, Fajić i društvo su protiv Sarajeva i Željezničara pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa svakom momčadi u ligi, te navijači vjeruju da hit prvenstva može pasti.

"Ova pobjeda nam daje dosta toga dobrog. Tuzla je već odmarala, biće odmornija, ali nećemo tražiti alibi", jasan je bio Dudić nakon meča u Ugljeviku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra vijest za Dudića svakako je povratak u ekipu Urdinova koji je zbog tri žuta kartona propustio jučerašnji meč, a šansu bi mogao dobiti i oporavljeni Ferreyra koji je jučer zaigrao posljednjih petnaest minuta nakon neugodne povrede.

Navijači Veleža već sada najavljuju pune tribine i paklenu atmosferu u srijedu od 16 sati. Da li će to biti dovoljno da lider na tabeli po drugi put poklekne ove sezone, ostaje nam da vidimo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Federalci
3 13
Mostarac78
Ubit ćemo ove plastičare ko mraz paprike .
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti