U Napoliju tvrde: Hamšik je ovdje sretan

U Napoliju tvrde: Hamšik je ovdje sretan

Edmir Škorić

Slovački reprezentativac Marek Hamšik sretan je u Napoliju i ne planira na ljeto napustiti klub. Novinariam je to potvrdio sportski direktor Napolitanaca Riccardo Bigon.

Hamšikova budućnost u Napoliju došla je pod znak pitanja nakon nedavnih špekulacija kako bi mogao pojačati redove novog italijanskog prvaka Milana, koji su, navodno, spremni platiti 30 miliona eura za ovog sjajnog slovačkog playmakera.

Hamšik je i sam priznao kako će razmisliti o prelasku na San Siro: "Volio bih da zaigram za klub koji je redovno u utrci za Scudetto i Ligu prvaka".

Međutim, sportski direktor Napolija odbacuje takvu mogućnost, pa je za Gazzetta dello Sport potvrdio kako 23-godišnjak ostaje u klubu.

"Znam Mareka jako dobro. Imamo sjajan odnos. On je primjeran momak i pravi profesionalac i on zna šta jednostavno želi od kluba. Kao što i mi znamo šta on želi. Mislim da neće biti nikakvih problema jer je već pokazao jaku vezu sa ovim klubom i stoga odgovorno tvrdim kako je sretan u Napoliju", kazao je Bigon.

Hamšik je igrao važnu ulogu u Napolijevom izborivanju Lige prvaka, postigavši 11 golova u 37 utakmica, a tome je dodao i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije