U narednoj sedmici će se razmotriti žalba Metalista

Nakon što su izbačeni iz Lige prvaka

U narednoj sedmici će se razmotriti žalba Metalista

Sud za sportsku arbitražu u Lozani, CAS u narednoj će sedmici raspravljati o žalbi ukrajinskog Metalista. Žalba na presudu o izbacivanju Metalista iz Lige prvaka na dnevni red će doći u narednoj sedmici ito po ubrzanoj procedure obzirom da će uskoro uslijediti žrijeb za glupe elitnog evropskog takmičenja.

Metalist je izbačen iz Lige prvaka jer je jedan od čelinka kluba prije pet godina bio umješan u namještanju utakmica u Premijer ligi Ukrajine. Tako će umjesto Metalista protiv njemačkog Schalkea igrati grčki PAOK.

CAS je već odbio prijedlog Metalista da se sastane sa timom Seada Kolašinca. Nakon Metalista na red će doći i žalba Fenerbahčea koji se žalio na odluku kojoj je turski gigant na dvije godine odstranjen iz svih evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.