U pogonu Salihović, Spahić, Berberović...

Dobar zdravstveni bilten Zmajeva

U pogonu Salihović, Spahić, Berberović...

Situacija sa zdravstvenim biltenom u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine veoma je dobra tri dana uoči susreta kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo sa selekcijom Estonije u Talinu.

Selektor Zmajeva Miroslav Blažević moći će u susretu sa Estoncima računati na Sejada Salihovića, koji je odlučio odložiti operaciju kako bi mogao zaigrati u odlučujućoj utakmici kvalifikacija. Osim veziste Hoffenheima, Ćiro će moći računati i na golmana Kenana Hasagića, te Džemala Berberovića i Emira Spahića.

"Hasagić se u potpunosti oporavio i sigurno je da ću njega staviti na gol u subotnjem susretu sa Estonijom", kaže Ćiro.

Time je riješena barem jedna dilema što se sastava tiče, nakon što je Nemanja Supić u susretu sa Turskom zaradio žuti karton, koji je automatski značio suspenziju za Estoniju.

Prvobitno je bilo planirano da Senijad Ibričić zauzme mjesto Sejada Salihovića u sredini terena, ali kako se vezista Hoffenheima odlučio za odgodu operacije, Ibričić će se vratiti na mjesto na kojem je igrao protiv Turske.

Što se tiče Džemala Berberovića, on nije igrao punih pet mjeseci, tek je proteklog vikenda odigrao 40 minuta u turskom prvenstvu. Međutim, nekadašnji fudbaler Sarajeva trenira punim intezitetom već tri sedmice, pa je za očekivati da mu Ćiro ukaže povjerenje.

Emir Spahić se povrijedio ovog vikenda u susretu svog Montpelliera sa Grenobleom, ali kapiten naših Zmajeva nebrojeno je puta do sada pokazao da bi mogao igrati i "sa jednom nogom".

Elvir Rahimić i Samir Muratović na okupljanje su u ponedjeljak u Sarajevo došli umorni nastupima u klubovima, ali će obojica biti u punom pogonu do subote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.