U prvom kontaktu postigao gol, a zatim ga proslavio na vrhunski način

Zanimljivo slavlje napadača urugvajskog tima

U prvom kontaktu postigao gol, a zatim ga proslavio na vrhunski način

M. Šljivak

Meč kvalifikacija Copa Libertadoresa između urugvajskog Oriente Petrolera i peruanskog Universitarija de Deportes donio je zaista zanimljive scene.

Pored dva crvena kartona, meč je obilježilo i slavlje domaćeg fudbalera Maximiliana Freitasa. On je u igru ušao u 79. minuti, nekoliko sekundi kasnije je u prvom kontaktu sa loptu pogodio za prednost svog tima od 2:0 i tako je zaključio ovaj meč.

Međutim, njegovo slavlje je priča za sebe. Izašao je sa terena i ušao u parkirani automobil koji služi za reklamu, a ovom radovanju mu se pridružilo i još nekoliko saigrača.

Publika je naravno bila oduševljena jer će njihov tim u revanšu imati velika dva gola prednosti. Freitasovo slavlje je međutim nadmašilo sve ostalo, a zbog pretjerane radosti na kraju je dobio i žuti karton.

Ovako je to izgledalo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi