U Realu više ne računaju na Salgada

U Realu više ne računaju na Salgada

Edmir Škorić

Michel Salgado u Real Madrid je stigao iz Celta Vigo 1999. godine, te je u deset godina napravio 250 nastupa za "kraljeve", no čini se da u Madridu više ne računaju na 33-godišnjeg odbrambenog igrača.

Sa 23 godine stigao je u glavni grad Španije, kako bi obukao dres velikog madridskog Reala, no nakon deset godina, čini se, nema više mjesta u njemu. Čelnici Reala fokusirali su se na neke mlađe i kvalitetnije igrače, a po pisanju Marce Salgadov ciklus na Bernabeu je završena priča.

Isti list tvrdi kako je 33-godišnjak primio poziv sportskog direktora Miguel Pardeza, u kojem je Salgadu rečeno kako više ne računaju na njega. Ipak, vjeruje se kako Salgado želi nastaviti sa fudbalskom karijerom, a mogao bi preći u redove Real Zaragoze koja se zanima za njega.

U međuvremenu, "kraljevi" će biti primorni platiti 3 miliona eura naknade, budući da je igrač s Realom ugovorom vezan još tri godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.