U Romi nesuđeni hrvatski golman
"Hrvat" David Šugar novi član Rome

U Romi nesuđeni hrvatski golman

E. Škorić

Iako do sada nepoznat medijima, 19-godišnji golman David Šugar koji ima hrvatsko i švicarsko državljanstvo novo je pojačanje rimske Rome.

Kao grom iz vedra neba ovaj anonimus iz Švicarske Bellinzone postao je novi član italijanske Rome. David Šugar je mladi 19-godišnjak koji ima švicarsko i hrvatsko državljanstvo, te je sigurno kako će obje reprezentacije učiniti sve da dobiju ovog perspektivnog čuvara mreže.

Iz Bellinzone je u Rim stigao tek na posudbu, no ima mogućnost da potpiše ugovor sa "vučicom" nakon 15. maja ove godine. Ukoliko bi prije tog datuma potpisao ugovor sa Romom, Šugarov klub bi dobio i dodatnih 100 hiljada eura od ovog transfera.

David Šugar je iz  La Chaux-de-Fondsa (Švicarska) stigao u Bellinzonu, a budući da nije do sada nastupao niti za jednu reprezentaciju, sigurno je da će biti meta dva pomenuta fudbalska saveza. Poznavajući rad hrvatskog saveza, velike su šanse da Šugar stane na gol "kockastih".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.