U Sarajevu nisu iznenađeni objavom o prodaji

SportSport.ba saznaje

U Sarajevu nisu iznenađeni objavom o prodaji

A. Beganović

Kao grom iz vedra neba odjeknula je danas informacija da Vicent Tan prodaje sve svoje klubove. I dok u Velsu informacije demantuju, u Sarajevu puše neki drugi vjetar.

Kako nezvanično saznajemo iz krugova bliskih upravi FK Sarajevo, ova vijest potvrđuje da je i Vincent Tan navodno nezadovoljan načinom na koji Ken Choo vodi njegove klubove, a strategija koja ne daje rezultata je okrenula i bosanskohercegovački dio Uprave kluba protiv Chooa. Naime, nezvanično saznajemo da postoji veliki jaz između dijela uprave FKS i Chooa koji se već duže vrijeme pita za sva sportska pitanja na Koševu.

Činjenica je da ni Sarajevo, a ni Kortrijk, ni Cardiff ne pružaju ono što bi vlasnik mogao očekivati pa ova vijest u američkim medijima nije slučajna već potvrđuje priču iz sarajevskih krugova da Ken Choo ne upravlja dobro Tanovim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Sarajevu je već odavno Ken Choo postao predmetom pošalica i sinonimom za fudbalski amaterizam, pa za krugove bliske Titovoj 38 smjena u vrhu o kakvoj danas piše Bloomberg ne bi bila nikakvo iznenađenje, a demanti koji je stigao iz Cardiffa u ovakvom raspletu situacije bio bi napravljen samo kako se ne bi srušila cijena koju Tan želi postići prodajom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi