U Sarajevu osvanuli plakati protiv čelnika Fudbalskog saveza BiH
Foto: SportSport

Smatraju ih krivcima

U Sarajevu osvanuli plakati protiv čelnika Fudbalskog saveza BiH

E. Škorić

Prethodne večeri su na više lokacija u Sarajevu polijepljene plakate s porukama koje su upućene ljudima za koje su "počinioci" uvjereni da sudjeluju u uništavanju bh. fudbala.

Fotografije Elmira Pilava, Fuada Čolpe i Adnana Džemidžića našle su se na nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH.

Uz fotografije svakog od njih stoji poruka: "Domaći izdajnik, R. Srpske podanik. U ništavanju bh. fudbala Vicin glavni saradnik".

Adnana Džemidžić je generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, dok je Fuad Čolpa predsjednik kantonalnog saveza i član Izvršnog odbora FS BiH, a Elmir Pilav doskorašnji predsjednik Udruženja sudija u Kantonu Sarajevo.

Foto: SportSport

Nije poznato ko je tokom večeri postavljao plakate s njihovim slikama, ali je očtio da ih smatra glavnim krivcima za, kako navode, uništavanje bh. fudbala zajedno s prvim čovjekom krovne kuće našeg fudbala Vicom Zeljkovićem.

Foto: SportSport

Inače, Džemidžić je krajem prošle godine dobio još jedan mandat i još četiri godine provest će na poziciji generalnog sekretara FS BiH.

Čolpa je jučer boravio na redovnoj sjednici Skupštine Fudbalskog kantona Sarajevo, gdje su svi izvještaji i pored svih problema usvojeni.

Prvi čovjek kantonalnog saveza je istakao da je po prvi put u historiji Savez godinu završio sa plusom od 37.000 KM, te da je razočaran u nekoliko delegata koji dolaze iz klubova sa Ilidže.

Top Komentari

Bordobjeli
VANAGO!!!!
8 0
pjanke.sa
Bravo za inicijativu!!! Otjerat prvo nasa go vna pa onda ce manjine same se povuci!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti