U subotu prozivka Omladinca
Na Lipiku znatno pojačavaju ekipu

Prva Liga Federacije BiH

U subotu prozivka Omladinca

E. Škorić

Nogometni klub Omladinac, prvoligaš Federacije BiH, prozivku će imati u subotu 17. januara, sa početkom u 11 sati. Očekuje se dolazak i nekoliko novih igrača koji će ove sezone braniti boje kluba iz Mionice.

Omladinac iz Mionice, u blizini Gradačca trenutno je 13-plasirana ekipa Prve lige FBiH, a ambicije su mu znatno veće, te uz dobar proljetni raspored i nekoliko pojačanja, očekuje pomak na tabeli.

Na prozivci u Lipiku bi se trebali naći igrači koji su i prošlu sezone nosili "plavi" dres, ali i neke novajlije.

U klub su stigli Bojan Pupčević koji je nastupao u zeničkom Čeliku, Dragan Ilić iz šamačkog Borca, te Marijan Gajčević kojeg ljubitelji fudbala u Gradačcu dobro poznaju. Gajčević je nosio dres Bosne iz Mionice, koja se takmiči ove sezone u Drugoj ligi F BiH, grupa Sjever.

Na Lipik bi mogao doći i Adnan Mašić, veznjak koji je iz Čelika prešao u Rudar Velenje. Mašić je pred početak ove sezone bio na probi u Zvijezdi, no nije zadovoljio struku. Moguć je i dolazak perspektivnog brzonogog Samira Omeragića, bivšeg mladog bh. reprezentativca koji je prošao sve selekcije gradačačke Zvijezde. Omeragić je igrao u tuzlanskoj Slobodi, i pregovori sa njim su skoro privedeni kraju.
Uprava je pripremila i nekoliko ispisnica za one koji nisu zadovoljili struku, te će od subote biti i slobodnih igrača. Pojedini su tražili raskid ugovora sa Omladincem, no klub na njih računa i najvjerovatnije ostaju do kraja sezone u plavom dresu. Tu su prije svega, Bratanović kojeg traži tuzlanska Sloboda, Čehajić za kojeg se, takođe, interesuju iz Tuzle i Softić kojeg bi rado u svom timu vidjeli čelnici Posušja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.