U svom ovom ludilu neki igrači mogu da slave i imaju dobar razlog za to

Bit će spremni za Evropsko prvenstvo

U svom ovom ludilu neki igrači mogu da slave i imaju dobar razlog za to

Edmir Škorić

UEFA je danas donijela odluku da se Evropsko prvenstvo prolongira za ljeto 2021. godine.

S obzirom da se Euro neće održati ovog ljeta, svi igrači koji su teže povrijeđeni imaju sreću da će ipak igrati na EP-u, osim naravno u slučaju da opet dožive nesreću.

Uglavnom, odluka UEFA-e najviše prija veznjaku Rome Nicolu Zaniolu, koji će biti spreman da pomogne Italiji na Euru 2021. godine. Njegov povratak nije bio realan do juna, pa zvijezda Rome može da bude sretna u ovom nesretnom vremenu.

Harry Kane, napadač Tottenhama i reprezentacije Engleske, također pozdravlja odluku UEFA-e i sigurno je da će njegovim prisustvom i sama Engleska biti daleko jača.

Merih Demirel, turski reprezentativac, imao je tešku povredu u meču njegovog Juventusa i Zaniolove Rome, a sada će imati priliku da ipak bude dio smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Marco Asensio također ima jako tešku povredu iza sebe, ali i on će sada imati sasvim dovoljno vremena da se ponovo nametne u sastav španske reprezentacije.

Eden Hazard, koji nikako nije uspio da zablista od dolaska u Real Madrid iz Chelseaja, zbog frakture fibue vraća se tek krajem maja i sigurno je da ne bi bio potpuno zdrav za Euro da se ono igra ovog ljeta.

Krajem maja očekuje se oporavak i Memphisa Depayja, krilnog nogometaša nizozemske reprezentacije. Njega ćemo gledati i u Ligi nacija u mečevima BiH i Nizozemske...

Još jedan Nizozemac, Steven Bergwijn, također je povrijeđen i vraća se nekada ovog ljeta, ali dobit će šansu da zaigra na EP-u.

Barcina zvijezda Ousmane Dembele imao je strašnu povredu na desnom bedru i neće ga biti do naredne sezone, ali mogao bi biti onaj pravi za vrijeme Evropskog prvesntva. Francuskoj ide u prilog odluak UEFA-e jer će tada spreman biti i Tottenhamov oussa Sissoko.

Među igračima koji bi propustili Euro da nije pomjeren, nalaze se i Nijemac Leroy Sane, kojem je zbog povrede propao transfer u Bayern, kao i Ricardo Pereira, Portugalac koji se povrijedio prije desetak dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi