U toku finalni radovi na Bilinom polju
Stubovi za reflektore dobili su novu boju i logotipe sponzora

Zenica

U toku finalni radovi na Bilinom polju

Iako je fokus bh. javnosti u ovom trenutku u potpunosti usmjeren na Lisabon i utakmicu koja se sutra igra na "Stadionu svjetlosti", u Zenici užurbano teku pripreme za revanš utakmicu koja bi mogla donijeti toliko radosti našoj naciji. Zenička ispostava portala SportSport.ba danas je posjetila  stadion "Bilino Polje" i iz prve ruke se uvjerila kako teku pripreme za utakmicu BiH - Portugal.

U srijedu, 18.11.2009. u 20:45 očekuje se slijetanje Ćirinih zmajeva na Bilino Polje i bez obzira na ishod utakmice u Lisabonu. Kako bi se obezbjedilo sigurno i kvalitetno "slijetanje" u toku su rekonstrukcije pojedinih dijelova stadiona i travnjaka, te obnova reflektora koji su dobili novu boju kao i natpise firmi "Messer" i "IK Banka". Metalne ploče su postavljene na zapadnoj tribini, te je zapadna tribina kompletno završena. Utakmica BiH - Portugal će biti prva utakmica na Bilinom Polju koja će biti pokrivena wireless internetom na terenu, tako da će novinari i fotoreporteri imati mogućnost slati fotografije bez korištenja svog mobilnog interneta.

Također, u toku je i finalizacija travnjaka, ravnanje, te košenje trave koja će osigurati stabilno postolje za naše fudbalere.

Zenička firma "Orbis" koja je izgradila zaštitnu ogradu i mrežu oko terena stadiona Bilino polje, objavila je da namjerava u ponedjeljak započeti demontažu i skidanje ograde, a razlog tome je kako tvrde ne isplačeni iznos od 20.950 KM! Međutim, teško je povjerovati da bi ovakav banalan problem zaista mogao spriječiti odigravanje "utakmice svih utakmica".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.