U tuči nisu učestovali Bugari, već Mađari iz EUFOR-a?

Ko se tukao

U tuči nisu učestovali Bugari, već Mađari iz EUFOR-a?

Pukovnik Vladimir Lalov, zamjenik šefa misija operacije Althea EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, izjavio je kako u jučerašnjoj tuči nisu učestovali pripadnici bugarskih snaga.

Podsjetimo, grupa Sarajlja jučer popodne sukobila sa pripadnicima EUFOR-a ispred sarajevske Vijećnice, nakon čega su lakše povrede zadobila dvojica pripadnika međunarodnih snaga.

"Tokom ovog incidenta svi bugarski vojnici nalazili su se u bazi u Butmiru", rekao je Lalov.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer je saopšteno kako su u tuči učestvovali bugarski pripadnici EUFOR-a.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, u tuči su učestvovali pripadnici mađarskog kontigenta EUFOR-a, ali i nekoliko Bugara u civilu. Ipak, za sada je mnogo nepoznanica kada je ovaj incident u pitanju, jer su u Ministarstvu unutrašnjih poslova izdali samo šturo saopštenje za javnost, ne želeći davati više informacija, dok EUFOR još uvijek šuti.

Iz EUFOR-a za sada šute povodom ovog incidenta, a nikakvo saopštenje nije izdato za javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti