"U Tuzli me Bog nagradio, nisam igrač za klupe"

Dino Hasanović za SportSport.ba

"U Tuzli me Bog nagradio, nisam igrač za klupe"

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U zimskom prelaznom roku Dino Hasanović odlučio je napustiti Željezničar i karijeru nastaviti u redovima GOŠK-a iz Gabele. Pokazao se to kao pravi potez ovog 22-godišnjeg veziste koji je u nedjelju bio junak svog tima u veoma važnoj gostujućoj pobjedi nad Slobodom iz Tuzle 2:1.

Hasanović je upisao pogodak i asistenciju, te zasluženo ponio epitet igrača utakmice i zaradio pohvale stručnog štaba, saigrača, čelnika kluba...

"Protiv Slobode je prije svega presudila naša borbenost, odnosno to što smo igrali jedan za drugog. Bila je to naša najbolja taktički odigrana utakmica, a znali smo  da će Sloboda biti umorna. To smo iskoristili, iako moram reći da je Sloboda po meni najbolja ekipa u Ligi za opstanak i njima je sigurno mjesto među prvih šest", kazao je Hasanović za SportSport.ba, te najavio duel narednog kola u kojem u Gabelu stiže Čelik.

"Protiv Čelika ćemo dati 300 posto svojih mogućnosti, jer u Zenici nije bilo nikakve igre, samo su nas udarali i trebali su dobiti bar tri crvena kartona. U Gabeli ćemo dati sve od sebe da dobijemo utakmicu, te ja i moji saigrači jedva čekamo da susret počne".

U februaru ove godine odlučio se na odlazak sa Grbavice. Priznaje da mu je to teško palo, ali sretan je što već sada može reći da je napravio ispravnu odluku.

"U Željezničaru sam ponikao, doživio neke najljepše trenutke, ali nisam puno igrao u seniorskom timu. U Željezničaru i Sarajevu se ne gleda samo nogomet, imao tu dosta stvari koje nisu za javnost, ali ja naravno pratim Želju i nadam se da će osvojiti titulu prvaka. U GOŠK sam došao sa ciljem da napredujem, jer mislim da nisam igrač za klupe, nego onaj koji daje maksimum protiv svakoga. To sam pokazao u Tuzli gdje me i Bog nagradio, a za taj trenutak sam živio. Zato sam i otišao iz Željezničara gdje sam imao još dvije godine ugovora", dodao je Dino Hasanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Hasanović je za GOŠK do sada upisao osam nastupa, te na terenu proveo ukupno 503 minute.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi