U utorak sastanak sa FSRS

Komitet za Normalizaciju i FSRS tek u utorak ?

U utorak sastanak sa FSRS

A. Beganović

Jučer je u Beču održan prvi sastanak Komiteta za normalizaciju odnosa u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine. Za predsjednika komiteta imenovan je Ivica Osim, dok je njegov zamjenik Darko Ljubojević.

Komitet za normalizaciju planirao je već 20. i 21. aprila održati sastanke sa entitetskim savezima, no SportSport.ba je saznao da sastanka sa FSRS neće biti prije utorka, a to nam je potvrdio i generalni sekretar ovog saveza Rodoljub Petković.

"Obavješteni smo da bi se trebali sastati sa članovima Komiteta za normalizaciju 20. ili 21. aprila, ali iz objektivnih razloga do sastanka neće doći. Naime, predsjednik FSRS Mile Kovačević je na službenom putu do petka, tako da ćemo se u utorak sastati sa Komitetom za normalizaciju", rekao je Petković za naš portal, te dodao:

"Kao i uvijek do sada, mi smo raspoloženi za razgovore. Što se nas lično tiče, već u subotu možemo sjesti i razgovarati. To nije nikakav problem i siguran sam da samo razgovorima možemo pronaći rješenje koje će biti najbolje za bosanskohercegovački fudbal."

Generalni sekretar FSRS osvrnuo se i na jučerašnji sastanak Komiteta za normalizaciju i prema njegovim riječima, izbor Ivice osima za predsjednika je idealno rješenje.

"Izbor Ivice Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju je idealno rješenje i od nas će ovaj veliki fudbalskii stručnjak imati veliku podršku. U javnosti su se prije jučerašnjeg sastanka plasirale raznorazne informacije o tome ko će činiti Skupštinu, no na kraju se ispostavilo da su to samo bile nečije puste želje", govori Petković i dodaje:

"Jedino logično rješenje koje je u skladu sa propisima je to da Skupštinu čine legalno izabrani delegati. FIFA i UEFA su tako i odlučile. Koliko ja imam informacija, naloženo je Fudbalskom savezu Heregovačko - neretvanskog kantona da se u istom održi Skupština kako bi i ovaj kanton imao legalno izabrane delegate. Nadam se da ćemo se na kraju dogovoriti i da će suspenzija biti ukinuta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.