U Vitezu transparent posvećen tragično ubijenom Raščiću

Na Gradskom stadionu

U Vitezu transparent posvećen tragično ubijenom Raščiću

Tragično ubijeni navijač Željezničara Mirza Raščić ukopan je danas na mezarju u Vlakovu nakon što mu je prethodno klanjana dženaza kojoj je prisustvovao veliki broj navijača Plavih, Mirzinih prijatelja, rodbine, komšija ali i građana Sarajeva koji su došli da posljednji ispraćaj 26-godišnjeg mladića.

Mirza, koji je bio istaknuti član Manijaka, ubijen je u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na sjevernoj tribini stadiona u četvrtak navečer, a Raščića je pogodio jedan od šest metaka koji je ispalio Izudin Tahirović, kojeg su nekoliko sati nakon ubistva uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako Željezničar danas gostuje u na Gradskom stadionu u Vitezu u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige, Plavi će zbog tragičnog ubistva koje je pogodilo sve navijače kluba s Grbavice biti bez podrške.

Ipak, na Gradskom stadionu u Vitezu, na dijelu tribina na kojem su trebali biti smješteni navijači najtrofejnijeg bh. kluba okačen je transparent s imenom i prezimenom Mirze Raščića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.