U zadnji čas odbio Liverpool i postao legenda Uniteda

Zanimljiva priča Nemanje Vidića

U zadnji čas odbio Liverpool i postao legenda Uniteda

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Nemanja Vidić, otkrio je zanimljivu priču kako je bio na korak od prelaska u Liverpool.

Vidić je na Old Trafford stigao u ljeto 2006. godine i u dresu Manchester Uniteda bio je osam sezona. Srbijanski fudbaler je postao legenda ovog kluba, te je nekoliko sezona bio kapiten Crvenih đavola. Ipak, Vidić je prije Uniteda bio na korak od ljutog rivala Liverpoola.

"S Liverpoolom sam bio sve dogovorio. Rafa Benitez me zvao nekoliko puta i želio da dođem na Anfield. Moja želja je bila da igram u Engleskoj i bio sam siguran da je to to. Ipak, nekoliko sati prije odlaska u Liverpool nazvao me Sir Alex Ferguson. Rekao mi je da me gledao u dresu reprezentacije i da želi da me dovede u United. Sve smo dogovorili za nekoliko minuta i sretan sam što nisam pogriješio", rekao je Vidić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u dresu Manchester Uniteda odigrao je 211 utakmica, te je postigao 15 golova. Za Srbiju je nastupio u 56 mečeva i zabio je dva gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi