U Željezničaru mogu odahnuti, makar na kratko

Dobre vijesti za Plave

U Željezničaru mogu odahnuti, makar na kratko

A. Čaušević, foto: E. Dindić

U iščekivanju odluke Drugostepene komisije za licenciranje NFSBiH dobre vijesti stižu su za Željezničar. 

Iako su u taboru Plavih bili zabrinuti hoće li imati status nositelja u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu, sada mogu odahnuti. Makar na kratko.

Naime, Željezničaru su se poklopili rezultati u ostalim evropskim ligama te su nekako uspjeli upasti u grupu 47 timova koji će biti nositelji prilikom žrijeba.

Učesnici prvog pretkola iz Evropa lige nisu poznati još iz Danske i Hrvatske. Zahvaljujući dobrom ligaškom koeficijentu Hajduk ili Osijek će evropski put započeti od drugog pretkola Europa lige, dok će Dansku predstavljati Randers ili Aarhus.

Svi četiri ekipe imaju bolji koeficijent od Željezničara (3.500), ali pošto će samo dva igrati u prvom pretkolu Plavi su uspjeli upasti u grupu nositelja.

Međutim, u klubu s Grbavice o eventualnim protivnicima u Evropi još uvijek ne bi trebali razmišljati jer nisu dobili licencu za UEFA takmičenja.

Drugostepena komisija za licenciranje N/FSBiH će konačnu odluku donijeti sutra, a u Željezničaru su optimistični i vjeruju u pozitivan ishod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko Plavi dobiju zeleno svjetlo za izlazak na euroscenu onda će s nestrpljenjem čekati 19. juni i žrijeb parova prvog i drugog pretkola Europa lige.

Inače, Zrinjski će s koeficijentom 5.250 također imati povlašten status, dok Široki Brijeg (2.250) neće biti među nositeljima te će pred sobom imati veoma težak zadatak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nany
Znači Radnik neće biti nosilac :(
3 0
KadPlaneDaPlane
NS BiH poziva navijače FK Željezničar, da se na idućoj utakmici reprezentacije koja će se odigrati na stadionu Grbavica, prikladnom bakljadom zahvale savezu na korektnom odnosu, a posebno na izvanrednom suđenju tokom cijele sezone i nepristrasnosti komisija za licenciranje. S poštovanjem, predsjednik saveza. Elvedin Dino Begić.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi