U Želji pripremaju dokumentaciju za raspisivanje tendera

U Želji pripremaju dokumentaciju za raspisivanje tendera

Adnan Beganović

Višestruki bosanskohercegovački prvak Željezničar nastupima u Evropa ligi, te prodajom Riada Bajića i Josipa Kvesića i transferom Edina Džeke iz Manchester Cityja u Romu, dobro je podebljao svoj bankovni račun.

Prije nešto više od godinu dana iz FK Željezničar su najavili stabilizaciju kluba u svakom segmentu i čini se da su na dobrom putu.

U prošloj sezoni Plavi su uspjeli afirmisati nekoliko mladih igrača, a tokom ovog prelaznog roka prodani su Kvesić i Bajić, što će uz novce od transfera Edina Džeke i zarade od nastupa u Evropa ligi donijeti prijeko potrebna sredstva za stabilizaciju kluba.

Uz sve to u Željezničaru žele ojačati i infrastrukturu, te će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se što prije krenulo u obnovu stadiona. Međutim,  kako SportSport.ba saznaje tender za izgradnju istočne tribine, iako se već o tome u bh. medijima naveliko piše, ipak neće biti raspisan u bliskoj budućnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Razlog je jednostavan, kako kaže naš izvor iz Zvorničke 27 adminitracija Željezničara još uvijek u fazi prikupljanja potrebnih papira i tek kada se taj proces završi, koji u našoj državi može trajati jako dugo,  moći će se razmišljati o obnovi i izgradnji stadiona.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.