"U Zenici ćemo pokazati naše pravo lice

Adin Džafić, napadač Čelika:

"U Zenici ćemo pokazati naše pravo lice

Nakon što je Čelik u prvoj utakmici finala Kupa BiH, nakon 1:0 na Grbavici protiv Željezničara ostvario aktivan rezultat pred uzvratni meč u Zenici, Adin Džafić nije skidao osmjeh sa lica.

Izuzetno raspoložen već odmah po završetku susreta za naš portala je rekao: "Sada svi čekamo utakmicu u Zenici jer znamo da će atmosfera biti sjajna uz veličanstven dekor punih tribina".

Na našu konstataciju da bi ovo finale moglo biti otvoreno do samog kraja, otvoreno, tvrdo i neizvjesno, Džafić je odgovorio:

"Upravo tako, vidjeli ste i sami kako je ova prva utakmica bila zahtjevna za oba tima. Bilo je mnogo duel igre, bilo je mnogo trčanja i dobrog ritma", kaže desetka Čelika te o igri Željezničara na "rubu žutog kartona" konstatuje:

"Naš šef je u danima prije utakmice često govorio da nas na Grbavici očekuje izuzetno zahtjevna borba sa fizički spremnim protivnikom. Pripremio nas je na sve zahtjeve jedne "spartanske borbe" kako je često znao reći. Mislim da smo i u tom segmentu utakmice na dostojan način odgovorili protivniku tako da sam nakon ovog prvog poluvremena izuzetno zadovoljan. Uspjeli smo u tome da se ovo finale ipak odluči u Zenici, gdje ćemo mi biti mnogo čvršći uz ovakav jedan aktivan rezultat koji nam daje motiva i dodatnu snagu", rekao je Džafić i dodao:

" U ovoj utakmici nismo imali završnice, ali smo zadovoljni jer smo tokom utakmice mnogo puta ispoštovali brzi protok lopte i pas igru kakvu naš trener Ibraković i zagovara. Možemo mi i bolje kada je u pitanju naša igra i mislim da ćemo u Zenici to svoje pravo lice i pokazati. Ovo definitivno još nije sve koliko Čelik može i koliko će u Zenici i odigrati".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.