Neviđeno u svijetu fudbala: U17 reprezentativci Poljske napravili veliki skandal

Odmah su izbačeni

Neviđeno u svijetu fudbala: U17 reprezentativci Poljske napravili veliki skandal

E. Ganibegović

Nevjerovatne vijesti dolaze iz Poljske.

U17 reprezentacija Poljske od 23. do 27. septembra učestvovala je na prijateljskom turniru pod nazivom "Mermaid Cup". 

U uvodnom meču Poljaci, koji su od 2. minute imali igrača više, savladali su Uzbekistan s 5:2, zatim su s 0:2 poraženi od Portugala, da bi pobjedom protiv Engleske s visokih 5:0 osvojili treće mjesto na turniru.

No, nije sve bilo u redu u ovoj grupici šesnaestogodišnjih Poljaka. Kako javlja portal Meczyki.pl, dva igrača poljske reprezentacije disciplinski su izbačena iz trening kampa. Razlog za ovu odluku je pronalazak boca alkohola u njihovoj sobi.

Portal donosi i imena reprezentativaca Poljske koji su akteri svega ovoga. Riječ je o Michalu Matysu iz Zaglebie Lubina i Mikolaju Tudruju iz Lech Poznana, koji su nastupili samo na pomenutoj utakmici protiv Uzbekistana.

Meczyki.pl je o ovoj situaciji pitao glasnogovornika Fudbalskog saveza Poljske Jakuba Kwiatkowskog, koji je potvrdio disciplinsko izbacivanje dvojice igrača iz reprezentacije. 

"Oba navedena igrača (Michal Matys i Mikolaj Tudruj, op. a.) udaljeni su iz trening kampa. Klubovi oba igrača obaviješteni su o situaciji", odgovorio je kratko Kwiatkowski.

Za očekivati je da ovo nije kraj stvari kako za savez tako i za klubove obojice mladih igrača. Osim što je riječ o reprezentaciji, to su i 16-godišnjaci, a kao što je poznato, konzumacija alkohola u Poljskoj je dozvoljena tek nakon navršenih 18 godina života. 

Top Komentari

muha
Ja mislio ili su opljackali ili ubili ili silovali nekoga . Ovo je bas nevidjeno u svijetu fudbala.
2 0
salt_city
Hahaha joj glupog texta, djeca nam se smiju..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi