"Ubili su Emiliana, sve ovo treba istražiti"
Emiliano Sala je nekoliko dana prije smrti ostvario transfer karijere. Potpisao je za Cardiff u transferu vrijednom 17 miliona eura, ali nije dočekao da debituje za novi tim (Foto: EPA)

Rođak stradalog fudbalera tvrdi

"Ubili su Emiliana, sve ovo treba istražiti"

Midhat Šljivak

Argentinski fudbaler Emiliano Sala sahranjen je danas u gradu Santa Fe, gdje je nekadašnji igrač Nantesa odrastao.

Sala je život izgubio u avionskoj nesreći 21. januara. Putovao je u Cardiff, gdje se trebao pridružiti svom novom klubu, ali je avion pao u Engleski kanal.

Početkom februara uočeno je tijelo u avionu koji je pronađen na 67 metara dubljine. Ispostavilo se da je to Emiliano, pa je kompletan fudbalski svijet ostao u šoku zbog smrti sjajnog fudbalera.

Mnogi vjeruju da je Sala ubijen. Ova tragedija je prema riječima njegovog rođaka Matiasa Gattija izrežirana.

"Ubili su Emiliana", rekao je Matias, te dodaje:

"Bilo je tu mnogo nepravilnosti. Natjerali su ga da uđe u taj avion. Postao je važna figura i ostavili su ga samog. Vjerujem da to sve treba istražiti jer postoje mnoge nepravilnosti. Natjerali su ga da koristi taj avion", istakao je rođak Matias.

Identične tvrdnje ima i Emilianov prijatelj Maximiliano Duarte. On tvrdi da Sala uopšte nije želio tim avionom putovati u Cardiff.

"Emiliano nije htio da uđe u avion i ide tu noć za Cardiff. Čuli smo se tog dana i rekao mi je da želi da ostane u Nantesu i da ujutro ide za Vels jer je bio previše umoran za putovanje. Ne znam ko je na kraju odlučio da mora putovati baš tu noć i želim da se nađu odgovorne osobe za to. Neko sigurno stoji iza toga, a ja kao dokaz imam poruke gdje piše da mu se ne ide. Od te noći ne mogu mirno da spavam. Ne želim ništa da govorim i želim samo da se sazna ko ga je natjerao da se vrati u Cardiff tu noć", rekao je Duarte.

Djevojka nestalog Emiliana Sale: "Sve je ovo prečudno..."

Berenice Schkair, djevojka koja je bila u vezi Emilianom Salom, također sumnja da se desila nesreća.

"Istražite fudbalskuu mafiju jer ne vjerujem da je ovo bila nesreća", poručila je Berenice, koja je nekoliko mjeseci bila u vezi s argentinskim fudbalerom

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Želim se probuditi i shvatiti da ovo nije istina. Molim vas, istražite što se dogodilo Emilianu jer ne vjerujem da je to bila nesreća i da su prekinuli potragu zbog lošeg vremena. Ne mogu vjerovati da su potragu odgodili za idući dan, da su bez veze izgubili vrijeme umjesto da ga traže. Osjećam se bespomoćno, ovo je noćna mora", istakla je, pa je dodala:

"Tweet koji sam stavila, a zatim i izbrisala bio je impulsivan. Osjetila sam da postoji nešto čudno, mračno, ali uopšte nemam informacija. Jedino što sam osjećala bilo je da, ako avion nestane s lica zemlje, dvoje ljudi nestaje i niko ih ne želi tražiti. Sve je to prečudno, ne znam, to je bilo nešto što je izašlo iz mog srca. Ali onda sam zažalila zato što nemam potpunu istinu o nestanku mog dečka".

Top Komentari

Benjamingst
Mafija u sportu odavno vlada.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi