Ubiparip ušao sa klupe i riješio tuzlanski derbi

Tuzla City savladala Slobodu

Ubiparip ušao sa klupe i riješio tuzlanski derbi

M. Šljivak

Tuzla City je u gradskom derbiju savladala Slobodu rezultatom 2:1.


Tuzla City je otvoreno ušla u ovaj meč. Od samog početka su oni bili ti koji su kontrolisali dešavanja na terenu i naravno imali su nekoliko jako dobrih šansi da ugroze gol Golubovića.

Tim Zlatana Nalića poveo je već u 12. minuti. Nakon kornera Barišić glavom spušta loptu za Crnkića, a ovaj zabija za 1:0.

Pritisak je Tuzla pravila i nakon gola. Evidentno su bili bolji tim, da bi se Sloboda probudila malo u finišu prvog dijela i rijetili su preko Mujagića, brani Muminović.

Muminović je uz pomoć Đerića i u finišu prvog poluvremena spasio svoju mrežu i ostalo je 1:0 za Tuzla City.

Maksimović otvara drugo poluvrijeme sjajnom šansom, Muminović brani. Pritisli su Tuzlu u nastavku igrači Slobde, a u 59. minuti Maksimović je ovog puta precizan i zabio je za 1:1 na asistenciju Dženisa Beganovića.

Radost Slobode trajala je samo osam minuta. Samo što je ušao u igru Vojo Ubiparip zabija za novo vodstvo Tuzla Cityja (2:1), a sjajno mu je loptu spustio Ramić.

Sloboda je naravno pokušala da dođe barem do jednog boda. Kurtalić je u 80. minuti imao veliku šansu, ali sa nekoliko metara nije uspio dobro da zahvati loptu.

Nije do kraja ekipa Gradimira Crnogorca uspjela da dođe do jednog boda. Tuzla je sačuvala prednost i došla je do tri boda.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Tuzla City - Sloboda 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Muminović, Barišić, Crnkić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Ramić, Džafić, Nikolić, Nukić, Đerić.

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Beganović, Husejinović, Dž.Beganović, Kurtalić, Kadrić, Maksimović, Mujagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado
Tuzla City dobro igra, nazalost Sloboda svake godine dise na aparatima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi