Ubjedljiv trijumf Fejzićevog Aalena nad Bielefeldom

Druga Bundesliga, 11. kolo

Ubjedljiv trijumf Fejzićevog Aalena nad Bielefeldom

Jasmin Fejzić stajao je na golu Aalena koji je večeras u jedanaestom kolu 2.Bundeslige rezultatom 3:0 savladao tim Arminie iz Bielefelda. 

Zanimljivo je da su sva tri pogotka postignuta u posljednjih pola sata utakmice. Goste je u 61. minutu načeo Hofmann, vodstvo je deset minuta kasnije uduplao Junglas, da bi konačnih 3:0 u 81. minutu postavio Lechleiter.

Šest pogodaka vidjela je publika u Paderbornu gdje je istoimeni domaćin bio uspješan protiv FSV Frankfurta. Konačan rezultat glasio je 4:2 u korist Paderborna. Epstein je goste doveo u vodstvo, ali su preokret kreirali Malik Saglik koji je postigao dva pogotka te Wurtz. Edmond Kaplani pogodio je za 3:2 u 52. minutu, da bi dva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Meha.

U trećem susretu igranom danas Energie Cottbus i Union Berlin su remizirali, a konačan rezultat glasio je 0:0. U domaćem timu zbog povrede nije bilo Matea Sušića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.