Ubjedljiv trijumf Twentea, Vitesse lider nakon 14. kola

Eredivisija Holandije

Ubjedljiv trijumf Twentea, Vitesse lider nakon 14. kola

Visokim rezultatom 5:2 tim Twentea na domaćem terenu porazio je Bredu u černaestom kolu Eredivisije Holandije, što je bilo dovoljno za skok na treće mjesto na tabeli. 

Strijelci za domaći tim bili su Ebecilio, Tadić iz penala, Castaignos, te dva puta Promes, dok su čast gostiju spasili Van Der Weg i Verbeek. Lider nakon četrnaest kola je tim Vitessea koji je danas bez mnogo muke u gostima savladao Eagles rezultatom 3:0.

Pogotke za lidera postigli su Kakuta te dva puta Piazon iz penala. Sigurni domaćini bili su Waalwijk i Utrecht koji je sa 3:0 savladao tim Den Haaga. Strijelci za visok trijumf bili su De Ridder, Heerings i Ayoub.

Jedini pogodak za minimalac Waalwijka protiv Feyenoorda postigao Joachim u trećem minutu sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.