Ubjedljiva pobjeda Češke u Armeniji

Pobjeda Češke

Ubjedljiva pobjeda Češke u Armeniji

Midhat Šljivak

Reprezentacija Češke Republike savladala je večeras na gostovanju selekciju Armenije sa 3:0 u susretu grupe B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je nešto bolju igru  Češke, ali su Armenci imali nekoliko dobrih pokušaja prema golu gostujućeg golmana Čecha. I Češka je naravno imala svoje prilike, ali se na odmor ipak otišlo bez golova 0:0.

Česi su ipak u nastavku susreta stigli do tri boda. U 47. minuti Matej Vydra je iskoristio dobro ubacivanje sa desne strane, te je pogodio za vodstvo gostiju od 1:0. Pokušala je domaća selekcija potom doći do izjednačenja, ali njihovi napadi su bili uzaludni.

Češka je u 81. minuti riješila pitanje pobjednika u ovom susretu. Vydra je pobjegao odbrani Armenije, te je pogodio za povećanje rezultata od 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Kolar golom u sudijskoj nadoknadi, a ova pobjeda Čehe ostavlja u igri za plasman u Brazil.


ARM0REP.CHE1 by Samu300
ARM0REP2 by Samu300

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije