Ubjedljiva pobjeda Slobode nad Troglavom

Ubjedljiva pobjeda Slobode nad Troglavom

U okviru 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Sloboda je na Tušnju sa ubjedljivih 5:0 savladala Troglav.

U prvih 45. minuta utakmice fudbaleri tuzlanske Slobode riješili su pitanje pobjednika. Naime, Tuzlaci su na predah od 15 minuta otišli sa vodstvom od 5:0. Na prvu radost oko 700 gledatelja na Tušnju čekalo je do 5. minute. Korner s desne strane izveo je Šerif Hasić, a Renato Gojković je s peterca loptu glavom sproveo u mrežu.

U 14. minuti iz slobodnog udarca šutira Gradimir Crnogorac, lopta je zakačila jednog igrala Troglava, promijenila smjer i završila iza leđa Vladimira Vrgoča.

U 30. minuti najljepši trenutak utakmice. Akciju jer poveo Damir Mehidić, Mirnes Selamović petom asistirao Mirzi Čejvanoviću, koji pogađa lijevi donji ugao. Dva minuta kasnije novo slavlje. Mehidić hvata volej i pogađa za 4:0. U posljednjoj minuti prvog dijela Hasić je asistirao Selamoviću za, ispostaviće se, konačnih 5:0.

U drugom dijelu prilike su propustili Selamović, Čejvanović, Crnogorac i debtitant Adnan Mujkić, dok je najbolju priliku Troglav imao preko Alena Milaka koji je pogodio stativu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.