Ubjedljiva pobjeda Valencije, Athleticu bod kod Granade

Ubjedljiva pobjeda Valencije, Athleticu bod kod Granade

Midhat Šljivak

Čak četrnaest golova postignuto je u tri susreta 33. kola španske Primere.

Nogometaši Valncije nakon što su zakomplikovali borbu za titulu u prošlom kolu, ovog puta su na svojoj Mestalli deklasirali Rayo Vallecano rezultatom 4:1.

Povela ja Valencia u 41. minuti golom Jonasa što je bio jedini gol u prvih 45 minuta, da bi u drugom poluvremenu gledatelji mogli vidjeti još četiri gola.

Jordi Alba je u 70. minuti povisio na 2:0, a dva minuta kasnije gosti preko Coste dolaze do smanjenja vodstva na 2:1. Šišmiši, ipak u 77. minuti sa penala ponovo dolaze do dva gola prednosti, da bi konačnih 4:1 postavio Pablo Hernandez u 88. minui susreta.

Athletic bilbao je osvojio samo bod na gostovanju u Granadai gdje su odigrali 2:2, iako su od 39. minute imali igrača više na terenu. Domaći su poveli u 2. minuti preko Ramiresa, da bi 74. minuti preko Geijoa poveli sa 2:0, a Athletic je u 81. minuti izjednačio preko Llorentea, da bi u 87. minuti bod baskijcima donio Susaeta.

U još jednom susretu odigranom večeras Sporting Gijon je savladao Levante rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti