Udinese bez puno problema

1/8 finala italijanskog Kupa

Udinese bez puno problema

Edmir Škorić
Teme:

Udinese se u četvrtfinale italijanskog Kupa plasirao pobjedom nad trećeligašem Lumezzaneom.

Momčad Udinesea nije imala dostojanstvenog protivnika, budući da Lumezzane nastupa tek u trećem rangu talijanskog nogometa. No, gosti su iznenadili domaće igrače borbenošću. Iako su domaći imali mnoštvo prilika, tek u finišu prvog poluvremena dolaze do prednosti. Lodi je pogodio sa bijele tačke.

Sve je bilo riješeno u 61. minuti kada je bivši napadač Lazija Bernardo Corradi matirao golmana gostiju. Najprije je Pasquale sa pet metara šutirao u golmana, potom iz drugog pokušaja pogodio gredu, da bi odbijena lopta došla do Corradija koji je sprema u mrežu.

Ranije je Fiorentina svoj prolaz osigurala teškom pobjedom nad Chievom iz Verone (3:2), dok će posljednji četvrtfinalista biti poznat nakon večerašnjeg okršaja Lazija i Palerma.

1/8 finala italijanskog Kupa:
Udinese - Lumezzane 2:0 (Lodi 45' - penal, Corradi 61')
Fiorentina - Chievo 3:2
Lazio - Palermo (21:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti