UEFA bez milosti:  Dva grčka kluba izbačena iz Evropske lige

Odluka UEFA-e

UEFA bez milosti: Dva grčka kluba izbačena iz Evropske lige

Midhat Šljivak

Nakon što je UEFA prije nekoliko dana iz evropskih takmičenja izbacila turske ekipe Bešiktaša i Fenerbahčea, na red za izbacivanje su došla i dva grčka kluba.

Naredne sezone Evropsku ligu neće igrati ekipa PAS Giannina, koja je kroz prvesntvo obezbijedila nastup u Evropi, a pošto je Panathinaikos trebao uskočiti umjesto njih, to se neće desiti, jer i Pao nije dozvoljeno da igra.

PAS i Pao su izbačeni jer klubovi nisu ispunili uvjete financijskog fair-playa, a iako se imaju pravo žaliti na odluku, to se vjerovatno neće desiti.

Umjesto ovih ekipa u Evropsku ligu će ići vjerovatno Xanthi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.