UEFA: Borac dobio spor sa Real Sociedadom

Banjalučanima 7.000 eura sa kamatama

UEFA: Borac dobio spor sa Real Sociedadom

Spor FK Borac i Real Sociedada u vezi sa Srđanom Babićem, koji je prošle godine iz Vojvodine prešao u španski klub, riješen je u korist kluba iz Banja Luke. 

Naime, na adresu velikana iz Platonove je danas stigao zvaničan dopis iz Evropske fudbalske federacije u kojem je navedeno da je Real Soceidad dužan u narednih mjesec dana na račun Borca isplatiti 7.000 eura i kamate.

Spor je bio na osnovu naknade za treniranje, a iz Borca su ranije u nekoliko navrata isticali da su saznali da je prilikom transfera Vojvodina navela da je Babić ponikao u Borcu, ali ne u banjalučkom nego u onom iz Surduka (Nova Pazova). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi podsjetiti da je 19-godišnji Babić bio član U20 reprezentacije Srbije koja je pod vodstvom Veljka Paunovića osvojila Svjetsko prvenstvo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi