UEFA će drastično kazniti Dinamo!
Bakljada BBB u Udinama večeras

Zbog bakljade BBB u Udinama

UEFA će drastično kazniti Dinamo!

Susret Kupa UEFA između Udinesea i zagrebačkog Dinama obilježili su neredi navijača prvaka Hrvatske Bad Blue Boysa. UEFA je već najavila drakonske kazne.

Bad Blue Boysi su u 74. minuti izazvali 10-minutni prekid utakmice. Iako ih je službeni spiker za vrijeme meča stalno upozoravao da će susret biti prekinut ukoliko nastave sa bacanjem pirotehničkih sredstava na travnjak, nisu za to marili, nego su u spomenutoj minuti ispalili nekoliko raketa koje su završile na zelenoj površini, a sudija je u tom trenutku sve prekinuo poslavši igrače u svlačionicu, javio je dopisnik Sportskih novosti sa stadiona Friuli.

Dok su fudbaleri obje momčadi bili izvan terena, na dijelu tribina na kojem su bili BBB krenula je pjesma: „Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje, Mamiću, znaj, svemu je kraj, odlazi i više se ne vraćaj“.

Tada su iz svlačionice izašli kapiten Dinama Igor Bišćan i Tomo Šokota koji su dotrčali do tribine sa Boysima valjda ih htijući zamoliti da prestanu bacati baklje i ispaljivati rakete. Molba je očito uspjela, jer nakon toga više nije bilo pirotehničke zabave, igrači su se vratili na teren i utakmica je odigrana do kraja.

Naravno da će ova epizoda s navijačima itekako koštati Dinamo, Uefina kazna sigurno će biti rigorozna.

- Sigurno je da ćemo biti rigorozno kažnjeni! Ali ne znam kakva će biti kazna - rekao je nakon svega Damir Vrbanović za Sportske novosti.

Još je dodao kako mu je Belgijanac kazao da ne može znati hoće li Dinamo biti izbačen iz Evrope, ali kako u plavom klubu mogu biti sigurni da će uslijediti neviđena rigorozna finansijska kazna.

A kako je sve to izgledalo, prosudite sami...

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.